Gazelle e-bike kopen

Gazelle biedt verschillende lijnen elektrische fietsen. Of je nu een luxe e-bike voor recreatieve fietstochten zoekt of wanneer een basismodel voor je dagelijkse ritjes volstaat; voor al deze wensen is er een elektrische fiets te koop. Het was lastig kiezen, maar we moesten de knoop doorhakken… In dit artikel vertellen we je graag meer over de Gazelle Orange, de Gazelle Chamonix, de Gazelle Miss Grace en de Gazelle CityZen.

De verschillende lijnen

Gazelle heeft verschillende lijnen elektrische fietsen, die ook als niet-elektrische variant te koop zijn. In dit artikel lichten we vier soorten uit.

Gazelle Orange

De elektrische fietsen uit de Orange-lijn zijn de bestverkochte fietsen van Gazelle. De e-bikes in deze lijn kenmerken zich door sportiviteit én kwaliteit. Er is veel aandacht besteed aan de stijfheid van het frame, waardoor fietsen licht gaat. De fiets is zodoende erg populair voor woon-werkverkeer.

Gazelle Chamonix

De Gazelle Chamonix elektrische fietsen zijn sportieve fietsen. Het voordeel is dat er stads- én toervarianten zijn. Je kunt dus een e-bike voor lange toertochten kopen, maar er zijn ook Chamonix e-bikes die snel en wendbaar genoeg zijn voor dagelijks gebruik in de stad.

Gazelle Miss Grace

De Gazelle Miss Grace is een van de transportfietsen van Gazelle. Net als vrijwel alle modellen van de fabrikant is de Miss Grace ook als e-bike te koop. Deze e-bike is bestand tegen een stootje. De fiets heeft bijvoorbeeld brede banden, een breed stuur, een dubbele standaard en een breed, verend zadel.

Gazelle CityZen

Ten slotte noemen we de Gazelle CityZen: de sportieve e-bike. Uniek voor dit model is het lage gewicht. We lichten één model in het bijzonder uit: met de CityZen Speed is het mogelijk om een snelheid van 45 kilometer per uur te behalen. Zodoende is deze e-bike eigenlijk een speed pedelec.

Motoren en accu’s

Bij de elektrische fietsen van Gazelle kun je kiezen uit twee motortypes. Er zijn e-bikes met een voorwielmotor (Panasonic) en modellen met een middenmotor (Bosch of Shimano Steps). Deze laatste fietsen zijn te herkennen aan de term Hybrid M in de naam. De fietsen met een ondersteuning vanuit het voorwiel hebben Hybrid F in de naam.

De plaatsing van een motor in het voorwiel zorgt voor een goede verdeling van gewicht. Zodoende kun je ook zonder ondersteuning comfortabel fietsen. Dankzij het design lijkt een Gazelle met voorwielmotor net een normale fiets, ook is de motor erg stil.

Een plaatsing van de motor in het midden van de fiets maakt deze stabiel en wendbaar, wat een positief effect heeft op wegligging en stuurgedrag. De elektrische ondersteuning voelt volgens velen heel natuurlijk aan.

Bij beide typen motoren heb je de keuze uit diverse typen fietsaccu’s waardoor je zelf de actieradius kunt bepalen. Bij Gazelle kun je kiezen tussen een accu onder de bagagedrager of een accu in het frame. Vaak geldt dat hoe lager de accu geplaatst is op de fiets, hoe meer stabiliteit dit biedt qua wegligging.

Over Gazelle

Gazelle maakt al decennialang fietsen. Zodoende heeft de fabrikant een goede reputatie opgebouwd wat betreft degelijkheid en kwaliteit. Het merk staat vooral bekend om de mooie afwerking van zijn fietsen, waardoor je bijna niet ziet dat het elektrische fietsen zijn. Er is echter natuurlijk maar één manier om zelf te ervaren hoe de e-bikes van Gazelle fietsen. In het Gazelle Experience Center vind je alle fietsen van het merk.

Add a Comment

© Copyright 2021, E-bike platform