Giant e-bike kopen – Tips en modellen

Giant maakt e-bikes voor iedereen. Het fietsmerk heeft zichzelf als doel gesteld om iedereen het plezier van fietsen te laten (her)ontdekken. Zodoende beloven de fietsen van dit merk het beste bij iedere fietser naar boven te halen. Dat geldt voor zowel de sportieveling die het bos wil verkennen als de carrièretijger die naar zijn werk wil fietsen. Hier vind je alles over je Giant e-bike. 

Technologische hoogstandjes

Giant staat bekend om het gebruik van de nieuwste technologieën. We geven een aantal voorbeelden: Giant e-bikes zijn uitgerust met de door het merk zelfontwikkelde EnergyPak-accu’s. Deze accu’s zijn verkrijgbaar met verschillende vermogens, zodat je elektrische fiets precies het vermogen krijgt dat hij nodig heeft. Daarnaast maakt het merk gebruik van de eigen SyncDrive-motortechnologie. Hiervoor werkt Giant sinds 2011 samen met Yamaha. Tezamen willen de partners garanderen dat de technologie zelfs op het meest uitdagende terrein nog ondersteuning biedt. Ten slotte noemen we het RideControl display, waarop je het accuniveau en de restcapaciteit kunt bekijken.

De verschillende modellen

Giant heeft een hele serie elektrische fietsen ontwikkeld. We benoemen de vijf soorten:

  • Quick E+. Dit model is vooral bedoeld voor gebruik in de stedelijke omgeving, zoals bij woon-werkverkeer. De topsnelheid ligt zo rond de 45 kilometer per uur. De e-bike heeft een aluminium frame en een SyncDrive Sport-motor.
  • Explore E+. Met deze elektrische fiets kun je doordeweeks naar je werk fietsen en in het weekend een flinke tocht maken. Giant vergelijkt het model zelf met een SUV. De SyncDrive-middenmotor voelt zich zowel thuis op verharde wegen als op ruwe paden.
  • Prime E+. De Prime E+ is inmiddels driemaal achter elkaar verkozen als best scorende fiets in de test van de Consumentenbond. De e-bike is geschikt voor dagelijks gebruik: je kunt er grote afstanden mee afleggen, zonder dat je de accu hoeft bij te laden.
  • Full E+. Deze full suspension elektrische mountainbike van Giant biedt vering aan het voor- en achterwiel. Door deze dubbele vering volgen de wielen de ondergrond beter. De Full E+ is dan ook bedoeld voor ruiger terrein, mede dankzij het vermogen van het 500Wh EnergyPak.
  • Dirt E+. Deze hardtail elektrische mountainbike heeft alleen vering aan de voorzijde. De Dirt E+ is zodoende goedkoper, lichter en makkelijker te onderhouden dan de Full E+. De e-bike is daarnaast ook stijver en stabieler. Een hardtail is bedoeld voor relatief vlak terrein.

Binnen al deze soorten geldt het volgende ezelsbruggetje: hoe dichter het model bij de 0, hoe luxer de e-bike. De Grandtour E+1 is bijvoorbeeld net wat luxer uitgevoerd dan de Grandtour E+2.

De historie van Giant

Giant maakt 15 jaar elektrische fietsen. Het bedrijf werd meer dan 40 jaar geleden opgericht in Taiwan. De missie van het bedrijf was én is om betere fietsen te bouwen. Fietsen moest voor alle mensen over de hele wereld plezieriger gemaakt worden; fietsen als een aantrekkelijke lifestyle, dus. Om meer mensen vaker te laten fietsen, waren betere fietsen nodig, uitgerust met betere technologie. Op dit moment maakt de fabrikant een aantal van de populairste racefietsen en mountainbikes, zo won Tom Dumoulin de Giro op een Giant. Giant heeft verschillende winkels (de zogenoemde Giant Stores) in Nederland. Je kunt voor de e-bikes van Giant echter ook bij veel andere verkooppunten terecht.

Mijn elektrische fi...
 
Meldingen
Alles wissen

Mijn elektrische fiets

Status
Onderwerpen
Reacties
Bekeken
Gebruikers
Datum 
0
0
dnfsdd8a33
mrt 22
mrt 22
0
438
Anpa1950
aug 16, 19
aug 16, 19
© Copyright 2022, E-bike platform