Koga e-bike kopen

Ook Koga is een Nederlands fietsmerk, gevestigd in Heerenveen. Het is een merk van Accell Nederland, net zoals Batavus en Sparta. Koga richt zich op de veeleisende fietser, die bereid is wat dieper in de buidel te tasten voor kwaliteit. Tot 2010 werden de fietsen geproduceerd onder de merknaam Koga-Miyata. De toevoeging Miyata kwam van de Japanse framebouwer Miyata. De nadruk lag in het begin op racefietsen. Later kwamen er toerfietsen en mountainbikes bij. En inmiddels omvat het assortiment dus ook elektrische fietsen!

Uitgebreide testen in het eigen lab

Koga bestaat in vergelijking met andere fabrikanten nog maar redelijk kort. Toch heeft het merk al een uitstekend imago opgebouwd. Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de e-bikes is de gepassioneerde en veeleisende fietser. Zodoende wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de afwerking en de stijlvolle uitstraling. Koga heeft een eigen testlaboratorium, waarin de met de hand gebouwde fietsen uitgebreid getest worden op duurzaamheid. Het merk wil haar producten zo verantwoord mogelijk produceren. Zodoende werkt het merk bijvoorbeeld samen met de Stichting Batterijen (STIBAT).

Veiligheid voorop!

Bij de e-bikes van Koga wordt de motor continu gemonitord door sensoren. Je loopt daardoor bijvoorbeeld niet het gevaar dat de motor onverwacht in werking treedt als je je voet op de trapper laat rusten bij een stoplicht. De verlichting van de elektrische fietsen wordt gevoed door het batterijpakket. Je kunt ervoor kiezen om de verlichting automatisch te laten ontbranden als het donker wordt. Daarnaast zijn alle elektrische fietsen voorzien van een daglichtfunctie, waarbij extra LED’s ervoor zorgen dat je overdag goed zichtbaar bent in het verkeer. Indien de batterij leeg is, fungeert de motor als dynamo zodat je nooit zonder licht onderweg bent.

Technologie van Bosch, Shimano en ION

De elektrische trapondersteuning van Koga e-bikes is gebaseerd op verschillende technologieën.

  • Het Bosch-systeem garandeert een gecontroleerde ondersteuning. Deze fietsen zijn voorzien van een Bosch Powerpack-accu met een capaciteit van 300, 400 of 500 W. De accu is ofwel geïntegreerd in de achterdrager of op de onderbuis. De e-bikes met Bosch-technologie zijn uitgerust met een middenmotor. Deze plaatsing zorgt voor stabiliteit.
  • Bij het kopen van een Koga e-bike kun je ook kiezen voor Shimano-technologie. Deze fietsen zijn voorzien van een Shimano Steps-accu, met een capaciteit van 500Wh. Hierbij is de accu geïntegreerd in het frame. De fietsen zijn uitgerust met een Shimano Steps E-8000-motor; een van de lichtste motoren, die toch krachtig genoeg is voor bergachtig terrein.
  • De Koga e-bikes met ION-technologie zijn ten slotte voorzien van verschillende accu’s met een capaciteit variërend van 317 W tot 490 W. Deze fietsen zijn uitgerust met een borstelloze ION-motor, die onderhoudsarm en geruisloos is. De motor is geïntegreerd in het achterwiel van de e-bike, hetgeen je het gevoel geeft dat je een duwtje in de rug krijgt.

Een testrit maken?

Nieuwsgierig geworden naar de elektrische fietsen van Koga? Je kunt op heel veel plekken in Nederland terecht voor een testritje. De fabrikant raadt je aan om naar een van de officiële Selected KOGA dealers te gaan.

One Response

  1. By Henk 23 september 2019

Add a Comment

© Copyright 2022, E-bike platform