Elektrische bakfiets kopen

Een bakfiets kent veel voordelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat een bakfiets heel veel ruimte biedt. Het is bijvoorbeeld ook met je kinderen erbij nog steeds mogelijk om inkopen te doen! De laadruimte is namelijk groot genoeg om je kroost en een paar tassen boodschappen mee te nemen. En als je kiest voor een elektrische bakfiets kun je met een zware lading ook nog eens extra snel optrekken bij het stoplicht!

Kinderen én boodschappen vervoeren

Gezinnen met meer dan twee kinderen hebben al snel een probleem als ze op de fiets boodschappen willen doen. Een kind voorop, een kind achterop en dan ook nog een paar zware tassen, die je noodgedwongen maar aan het stuur hangt… Je snapt meteen waarom de bakfiets zo populair is in het Nederlandse straatbeeld. Het grote nadeel is dat de bak het fietsen zwaar maakt. Voor kleine ritjes is dat niet zo erg, maar bij langere afstanden en heuvelig terrein kun je wel wat elektrische ondersteuning gebruiken. Gelukkig zijn er ook elektrische bakfietsen! Dankzij de ondersteuning gaat het fietsen een stuk minder zwaar en gaat het optrekken een stuk sneller en soepeler.

Van kruidenier naar ouders met kinderen

De elektrische bakfiets wordt voor vele verschillende doeleinden gebruikt. Vroeger was de fiets veelal voorbehouden aan de kruidenier. Tegenwoordig zie je echter veel vaker een vader of moeder achter het stuur, met een stel kinderen in de bak. Doordat je er zoveel spullen in kwijt kunt, is een elektrische bakfiets de ideale vervanger voor de auto. Je vermijdt files en parkeerproblemen, en bent groen en gezond bezig. Zodoende kom je ze ook vaak tegen in steden. Je kunt de bakfiets combineren met een zogenoemde regencabby, stoeltjes, zitjes en zelfs gordels, zodat je kinderen droog en beter beschermd blijven.

Tweewielers en driewielers

Elektrische bakfietsen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt de fietsen om te beginnen indelen in tweewielers en driewielers. Het is niet dat het ene model per se beter is dan het andere, maar het is wel handig om te bedenken welke eigenschappen je belangrijk vindt. Tweewieler bakfietsen kenmerken zich door een hoge wendbaarheid. Een tweewieler is namelijk vaak lichter en smaller dan een driewieler.  Als je dus bijvoorbeeld veel bochten moet maken of vaak in druk verkeer fietst, is een tweewieler vaak een betere keus dan een driewieler. Een driewieler kan daarentegen meer gewicht meenemen. Je kunt er bijvoorbeeld vaak wel vier kinderen stabiel in vervoeren. Een ander voordeel van deze bakfiets is dat je geen gedoe met de standaard hebt.

Andere eigenschappen van de elektrische bakfiets

Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen de twee modellen is het belangrijk te kijken naar het vermogen van de motor, zeker als je meerdere kinderen mee wilt nemen. Ook is het zaak te zorgen dat de bakhoogte niet te hoog of te laag voor je kind is. Hij of zij moet er namelijk wel gemakkelijk zelf in en uit kunnen klimmen. Ten slotte kan een loop- of parkeerhulp heel handig zijn.

Meldingen
Alles wissen

De beste elektrische bakfiets


Kjeld van Dijk
Berichten: 25
Admin
Topic starter
(@kjeldvandijk)
Lid
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Driveline1961
(@driveline1961)
Deelgenomen: 2 jaren geleden

New Member
Berichten: 3

Daar kan niemand een antwoord op geven omdat ieder persoon met zijn/haar eigen gevoel een bakfiets bediend. Ook is het budget erg belangrijk, niet iedereen heeft een hele dikke beurs en hoef niet te letten op zo,n uitgave. Wat ik wel erg belangrijk vindt bij elke bakfiets, kies er zeker een met minimaal 7 versnellingen. En dan heb je nog zoveel keuzes, ga je voor een 2 wieler of toch een 3 wieler. De 3 wieler met sturende bak of juist de bak vast en sturende voorwielen zoals de Nihola. Let wel op, het duurste is niet altijd het beste. 

 

Beantwoorden
© Copyright 2022, E-bike platform