Elektrische mamafiets kopen

Fietsen met je kinderen op de fiets kan nog knap lastig zijn. Door het extra gewicht is de fiets namelijk een stuk zwaarder en echt wendbaar ben je ook niet meer… Voor iedere moeder die gemakkelijk haar kinderen op de fiets wil kunnen vervoeren, is er de elektrische mamafiets! De elektrische mamafiets, ook wel elektrische moederfiets genoemd, maakt het voor mama’s (en papa’s!) gemakkelijker hun dagelijkse bezigheden uit te voeren. Zelfs twee kinderen én bagage meenemen, is een fluitje van een cent.

Wat is een moederfiets?

Moeiteloos twee kinderen vervoeren én ook nog boodschappen halen? Dat doe je met een moederfiets. Deze fiets is niet te vergelijken met een gewone damesfiets met kinderzitjes. Moederfietsen zijn namelijk volledig gebouwd op het vervoeren van kinderen en bagage. Een mamafiets zorgt op verschillende manieren voor extra comfort en veiligheid, zo is het bijvoorbeeld veel simpeler om gemakkelijk af te stappen, je fiets stabiel neer te zetten en veilig te kunnen sturen, zelfs met een kleintje op het stuur.

De kenmerken van een mamafiets

Mamafietsen hebben een extra sterk frame, stevige spaken en banden, en een lage instap. Ook heeft deze fiets een ruime afstand tussen zadel en stuur, waardoor er voldoende ruimte is voor een fietsstoeltje aan het stuur, je zelfs met een kind voorop nog gemakkelijk kunt afstappen en je genoeg ruimte hebt om vrij te bewegen. Daarnaast is het stuur van een moederfiets vaak net wat breder dan normaal en heeft de fiets veelal een dubbele standaard, die voor extra stabiliteit zorgt, zodat omvallen praktisch onmogelijk is, ook wanneer de fiets zwaar beladen is. Een andere functie is stuurblokkering, waardoor het stuur niet kan omklappen.

Het stuur van een moederfiets is vaak net wat breder dan normaal en de fiets heeft veelal een dubbele standaard, die voor extra stabiliteit zorgt, zodat omvallen praktisch onmogelijk is

De elektrische variant

Ook van de moederfiets bestaat een elektrische variant. Door voor een elektrische mamafiets te kiezen, profiteer je van de extra stevigheid van een moederfiets én het steuntje in de rug dat een e-bike je biedt. Bij een e-bike hoef je namelijk veel minder kracht te zetten om vooruit te komen en kost fietsen minder inspanning. Een elektrische moederfiets is ideaal voor kleine afstanden zoals het naar school brengen van de kinderen, maar ook voor langere fietstochten door het bos of naar het strand. Elektrische moederfietsen hebben alles wat gewone elektrische fietsen ook hebben, maar dan met extra aandacht voor comfort en veiligheid. Daarbij komt nog dat elektrische fietsen door de jaren heen steeds lichter zijn geworden. Dat fietst niet alleen gemakkelijker, maar is ook een voordeel als je de beladen fiets bijvoorbeeld op de stoep wilt tillen.

De voordelen van een elektrische moederfiets

Een elektrische moederfiets kent veel voordelen ten opzichte van een gewone e-bike. Neem bijvoorbeeld het parkeren van de fiets: zonder dubbele standaard en stuurslot mist de gewone elektrische fiets stabiliteit. Daarbij komt nog dat niet alle e-bikes geschikt zijn voor kinderzitjes. Bij een elektrische mamafiets kun je er echter vaak voor kiezen om zowel een voorzitje als een achterzitje te plaatsen. Hieraan kun je vervolgens veelal ook nog fietstassen toevoegen om bagage of boodschappen in te vervoeren. Mocht je nog iets meer ruimte nodig hebben, dan kun je trouwens ook eens kijken of een elektrische bakfiets wat voor je is.

Koopadvies elektris...
 
Meldingen
Alles wissen

Koopadvies elektrische fiets

Pagina 1 / 2
Status
Onderwerpen
Reacties
Bekeken
Gebruikers
Datum 
0
0
dnfsdd8a37
mrt 28
mrt 28
0
0
dnfsdd8a35
mrt 24
mrt 24
0
0
dnfsdd8a34
mrt 23
mrt 23
0
0
dnfsdd8a5
feb 15
feb 15
0
0
dnfsadd81
feb 14
feb 14
0
0
dnfsdd8a4
feb 13
feb 13
1
68
dnfsdd853
johncrew
jan 22
jan 22
0
30
dnfsdd852
dec 02
dec 02
0
33
dnfsdd851
dec 01
dec 01
1
2,739
Kjeld van Dijk
motorhan
mei 30, 20
mei 30, 20
Pagina 1 / 2
© Copyright 2022, E-bike platform