Elektrische omafiets kopen

Een omafiets is natuurlijk een absolute klassieker in ons land! Het is daarom extra fijn dat je ook deze fietsen tegenwoordig gewoon met trapondersteuning kunt kopen. Gelukkig zie je bij de meeste elektrische omafietsen niet eens dat het om een elektrische variant. Hierdoor blijft het klassieke uiterlijk van de fiets – ondanks een aantal moderne verschillen – namelijk behouden!

Wat is een omafiets?

Een omafiets is te herkennen aan de damesbocht in het frame. Hierdoor heeft de fiets een extra lage instap, hetgeen op- en afstappen gemakkelijk maakt. Andere kenmerkende elementen zijn het klassieke rechte stuur, de jasbeschermers en de terugtraprem. Door het stuur en het frame van de omafiets zit je rechtop. De omafiets kent over het algemeen geen versnellingen. De fiets is in principe bedoeld voor relatief korte afstanden. Ook heeft hij een gesloten kettingkast waar je dus geen omkijken naar hebt. Inmiddels is de fiets echter wel wat moderner gemaakt! Daarover later meer, eerst vertellen we je over de herkomst van de omafiets.

De herkomst van de omafiets

In de negentiende eeuw werden fietsframes allemaal gebogen gemaakt. Vroeger hadden dus alle fietsen de welbekende bocht in het frame. De term omafiets bestond toen alleen nog niet. De term kwam op in de jaren ’50, toen er ook andere modellen fietsen werden ontwikkeld. Modernere dames kozen liever voor hippere modellen. Omdat de traditionele fiets ouderwets werd bevonden, kwam de naam opoefiets naar voren. Pas tegen het einde van de jaren ’70 steeg de omafiets weer in populariteit. Het nostalgische uiterlijk bleek de jeugd enorm aan te spreken. En inmiddels is de fiets zelfs niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

De veranderende omafiets

Een omafiets is misschien wel de meest populaire fiets in ons land. De omafiets is net zoals de opafiets zelfs immens populair onder jongeren. Sterker nog: er zijn omafietsen voor kinderen verkrijgbaar! Omafietsen hebben van oudsher een simpel, donker design. Inmiddels is echter een grote verscheidenheid aan opties beschikbaar, ook qua kleur. Vroegere omafietsen waren voorzien van een terugtraprem en hadden geen versnellingen. Ook op dit gebied is er echter inmiddels een hoop veranderd, zo kun je vaak kiezen voor een model met handremmen en zijn er elektrische omafietsen met voordrager, zodat je heel gemakkelijk je boodschappen kunt doen.

Een elektrische omafiets voor oma?

Als je een jaartje ouder wordt, blijkt het steeds lastiger om bijvoorbeeld even snel op de fiets boodschappen te doen of een mooie tocht door de bossen te maken met je kleinkinderen. Een elektrische omafiets kan uitkomst bieden! De ondersteuning die deze e-bikes je geven, zorgt ervoor dat je een steuntje in de rug krijgt, zelfs als je een wat mindere conditie hebt dan voorheen.

Elektrische omafiets met middenmotor

De meeste elektrische omafietsen zijn uitgerust met een middenmotor. Aangezien deze motor laag in het frame zit, is het mogelijk om de e-bike in kwestie een wat lagere instap te geven. Daarbij komt een middenmotor de stabiliteit ten goede, omdat ook het gewicht laag bij de grond ligt. Dit type motor geeft je volgens velen het meest natuurlijke fietsgevoel.

Koopadvies elektris...
 
Meldingen
Alles wissen

Koopadvies elektrische fiets

Pagina 1 / 2
Status
Onderwerpen
Reacties
Bekeken
Gebruikers
Datum 
0
0
dnfsdd8a37
mrt 28
mrt 28
0
0
dnfsdd8a35
mrt 24
mrt 24
0
0
dnfsdd8a34
mrt 23
mrt 23
0
0
dnfsdd8a5
feb 15
feb 15
0
0
dnfsadd81
feb 14
feb 14
0
0
dnfsdd8a4
feb 13
feb 13
1
68
dnfsdd853
johncrew
jan 22
jan 22
0
30
dnfsdd852
dec 02
dec 02
0
33
dnfsdd851
dec 01
dec 01
1
2,739
Kjeld van Dijk
motorhan
mei 30, 20
mei 30, 20
Pagina 1 / 2
© Copyright 2022, E-bike platform