Elektrische racefiets kopen

Daar waar de elektrische mountainbikes inmiddels gemeengoed is geworden, doet de elektrische racefiets iets langer over volledige acceptatie. Dat komt mede omdat sommige mensen het inschakelen van elektrische hulp als vals spelen zien…

Met plezier in het zadel

Maar misschien ben je geblesseerd geweest en wil je weer snel in vorm komen. Of misschien ben je de jongste niet meer, maar wil je toch met je kind blijven fietsen. Sowieso heeft niet iedereen de mogelijkheid om zo regelmatig en intensief te trainen, dat langere fietstochten zonder problemen af te leggen zijn. Elektrische racefietsen helpen je om met veel plezier in het zadel te blijven! Is dat dan vals spelen? Nee hoor, je doet er niemand kwaad mee en beleeft zelf een hoop plezier.

De snelste fiets

Geen enkele fiets is zo snel en dynamisch als een racefiets. De combinatie van deze eigenschappen met het zetje in de rug van een elektromotor zorgt ervoor dat een elektrische racefiets pas echt een krachtpatser is! Elektrische racefietsen verhogen namelijk je uithoudingsvermogen en bereik. Zodoende zijn e-racefietsen bij uitstek geschikt om zelfs een ongeoefende fietser dat kenmerkende bevrijdende fietsgevoel te geven en zelfs nieuwe fietstochten mogelijk te maken.

Lichtgewicht e-bike

Kenmerkend voor de elektrische racefiets is de slanke en lichte constructie van carbon of aluminium. Aangezien een elektrische fiets door de toevoeging van accu en motor zwaarder is dan een normale fiets is dit een belangrijke eigenschap voor een e-racefiets. Een gewone e-bike weegt toch al snel meer dan 20 kg. Een gewicht dat voor een moderne racefiets natuurlijk ondenkbaar is!

Innovatieve zitbuismotor

Een andere innovatie, die je vaak bij elektrische racefietsen ziet, is de gesloten zitbuismotor. Bij veel andere e-bikes is de motor aan de buitenkant van het frame geplaatst. Bij de elektrische racefiets zit de motor echter weggewerkt in het frame of in de zadelbuis. Dit is met het oog op aerodynamica natuurlijk belangrijk. Daarnaast is de motorprestatie van een e-racefiets vaak aanzienlijk. Daarbij komt nog dat je dankzij de lichtgewicht constructie slechts een fractie van de aandrijfkracht nodig hebt die zwaardere e-bikes nodig hebben.

Waar moet je op letten?

De belangrijkste eigenschappen van een e-racefiets zijn de motorprestatie, de oplaadtijd en de capaciteit van de accu. De actieradius van een elektrische racefiets varieert sterk. Belangrijk is om te onthouden dat het werkelijke bereik afhangt van hoe vaak en met welke intensiteit je de ondersteuning gebruikt. Een andere belangrijk criterium bij het aanschaffen van een elektrische racefiets is het bepalen van de juiste maat. Op een fiets in de juiste maat zit je namelijk lekkerder en kun je beter je kracht kwijt. Hierdoor heb je minder kans op blessures en kun je sneller fietsen.

Soorten elektrische racefietsen

Elektrische racefietsen heb je in allerlei soorten en maten. Wij lichten in deze alinea graag de snelste e-racefiets uit. Deze fiets behaalt een snelheid tot maar liefst 45 km per uur. We spreken in dat geval ook wel over een speed pedelec. Sommigen scharen de e-racefiets onder deze categorie. Ten tweede noemen we damesracefietsen. Vrijwel alle racefietsmerken hebben tegenwoordig ook een aantal modellen speciaal voor dames in hun assortiment opgenomen. Deze e-bikes hebben een iets andere geometrie, zo is de bovenbuis een stukje korter, wat voor veel dames een comfortabelere zithouding mogelijk maakt.

Koopadvies elektris...
 
Meldingen
Alles wissen

Koopadvies elektrische fiets

Pagina 1 / 2
Status
Onderwerpen
Reacties
Bekeken
Gebruikers
Datum 
0
0
dnfsdd8a37
mrt 28
mrt 28
0
0
dnfsdd8a35
mrt 24
mrt 24
0
0
dnfsdd8a34
mrt 23
mrt 23
0
0
dnfsdd8a5
feb 15
feb 15
0
0
dnfsadd81
feb 14
feb 14
0
0
dnfsdd8a4
feb 13
feb 13
1
68
dnfsdd853
johncrew
jan 22
jan 22
0
30
dnfsdd852
dec 02
dec 02
0
33
dnfsdd851
dec 01
dec 01
1
2,739
Kjeld van Dijk
motorhan
mei 30, 20
mei 30, 20
Pagina 1 / 2
© Copyright 2022, E-bike platform