Elektrische transportfiets kopen

De elektrische fiets is tegenwoordig niet meer slechts in één model te koop; steeds meer verschillende soorten fietsen worden voorzien van trapondersteuning. Zo ook de populaire transportfiets! Je kunt een transportfiets herkennen aan de voordrager. Een elektrische transportfiets is namelijk gemaakt om meer bagage mee te kunnen nemen.

Elektrische trapondersteuning

Waar deze extra bagage fietsen normaal gesproken ook extra zwaar maakt, is het vervoeren van een flinke lading op een e-transportfiets geen enkel probleem. Dat geldt voor korte ritjes, maar ook voor lange afstanden. Een elektrische transportfiets maakt je leven makkelijker. Je zet er een krat of mand op en komt toch nooit meer bezweet en met brandende benen aan op je bestemming. Uiteraard heeft deze e-bike ook nog gewoon een bagagedrager, waarop je bijvoorbeeld een kinderzitje kunt plaatsen.

Het ontstaan van de transportfiets

E-bikes vind je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Met de introductie van de elektrische transportfiets is de collectie weer een stukje completer! Vroeger zag je dat vooral vooral slagers, groenteboeren en andere winkeliers gebruik maakten van een transportfiets. Voor deze mensen was zo’n mand voorop natuurlijk enorm handig. Transportfietsen waren dus vooral praktisch. Tegenwoordig mag je echter wel wat meer luxe verwachten. Zeker als je kiest voor een elektrische transportfiets.

Urban e-bike

Je ziet de elektrische transportfiets het vaakst terug in de stad. De e-bike wordt zodoende ook wel urban e-bike genoemd. Na je werk nog even langs de supermarkt? Met een transportfiets is dat geen probleem. Het ontwerp is namelijk afgestemd op een actieve en dynamische levensstijl. Zo biedt een transportfiets alle ruimte voor een krat of mand. Je neemt de boodschappen zelfs net zo gemakkelijk mee als je laptoptas of sporttas.

Soorten elektrische transportfietsen

Binnen de categorie elektrische transportfietsen kun je heren- en damesmodellen onderscheiden. Er zijn ook lichte varianten, waarbij het extra gewicht van de motor wordt gecompenseerd door een lichtgewicht frame. Hierdoor ben je uiterst wendbaar, ook in de drukke binnenstad. E-transportfietsen zijn uitermate geschikt voor korte ritten, bijvoorbeeld naar de stad of naar school. Deze fiets is echter niet alleen geschikt voor woon-werkverkeer; je kunt er ook sportieve tochten mee maken. Daarnaast is de elektrische transportfiets soms ook verkrijgbaar als moederfiets. Het robuuste frame biedt stevigheid om veilig je kind te kunnen vervoeren en op de voordrager kun je een fietsmand plaatsen. Op die manier kun je zonder gedoe na het ophalen van je kind gemakkelijk nog even snel langs de supermarkt.

Verschillende opties

Veel elektrische transportfietsen beschikken over een middenmotor. Deze plaatsing zorgt voor een optimale wegligging en maximale wendbaarheid. Er zijn echter ook varianten met een voorwielmotor. Hierbij heb je het gevoel dat je vooruit wordt getrokken. Er zijn e-transportfietsen met extra smalle voordrager, die nog gewoon in alle fietsenrekken past. Er zijn echter ook modellen met een bredere voordrager, zodat je extra veel bagage kunt vervoeren.

Zonder voordrager geen transportfiets

Het voornaamste kenmerk van een transportfiets is de voordrager. Dankzij deze voordrager hoef je nooit meer een tas aan het stuur te hangen. Dat voorkomt gevaarlijke situaties, omdat sturen gemakkelijk en veilig blijft. Als je de bagageruimte op een transportfiets nog verder wilt vergroten, kun je een krat of mand op de voordrager monteren. Transportfietsen hebben ook een stuurstabilisator in de stuurbuis. Deze zorgt ervoor dat je fiets overeind blijft, ook als deze afgeladen is. Daarnaast kent de fiets vaak een dubbelpotige standaard, die het mogelijk maakt je fiets overal gemakkelijk neer te zetten.

Koopadvies elektris...
 
Notifications
Clear all

Koopadvies elektrische fiets

Status
Onderwerpen
Reacties
Weergaven
Users
Datum 
0
0
dnfsdd853
5 dagen geleden
5 dagen geleden
0
0
dnfsdd852
dec 02
dec 02
0
0
dnfsdd851
dec 01
dec 01
1
1,803
Kjeld van Dijk
motorhan
mei 30, 20
mei 30, 20
1
1,855
Kjeld van Dijk
Driveline1961
jan 15, 20
jan 15, 20
0
2,364
Kjeld van Dijk
mei 02, 19
mei 02, 19
© Copyright 2021, E-bike platform