Elektrische vouwfiets kopen

Vouwfietsen zijn handig, maar elektrische vouwfietsen zijn zelfs nog handiger! Een elektrische vouwfiets heeft net als de niet-elektrische variant een opvouwbaar frame. Zodoende kun je de e-bike bijvoorbeeld gemakkelijk meenemen in het openbaar vervoer. In een handomdraai en binnen een paar seconden is een e-vouwfiets in te klappen. Een elektrische vouwfiets is echter niet alleen efficiënt in formaat, maar ook in snelheid! Met deze e-bike bespaar je dus nog meer tijd dan met een gewone vouwfiets.

Je elektrische vouwfiets in het OV

Gelukkig is de vouwfiets door de jaren heen flink veranderd. Oudere modellen waren vaak toch nog best groot en vooral weinig handzaam. De modellen van tegenwoordig zijn echter klein, compact en lichtgewicht. De moderne vouwfiets is zodoende bijvoorbeeld een perfecte optie als je veel met de trein reist. De elektrische vouwfietsen mogen namelijk altijd gratis mee worden genomen in de trein of bus.

Laat je auto staan

Je wilt wel graag met de trein naar je werk, maar vanaf het station is het nog best wel een stukje lopen. Een fiets biedt dan uitkomst! We kunnen ons echter best voorstellen dat je een fiets liever niet op het station laat staan. Heb je al eens aan een vouwfiets gedacht? Deze kun je elke dag gemakkelijk meenemen. Hierdoor kun je de auto wat vaker staan. Ook wanneer je liever niet met het OV reist, kan de elektrische vouwfiets toch uitkomst bieden bij je woon-werkverkeer. Je kunt de auto namelijk ook aan de rand van de stad parkeren en dan overstappen op je vouwfiets.

Hij doet niet onder voor een gewone e-bike

De e-vouwfiets combineert het gemak van een normale vouwfiets met trapondersteuning. Ondanks het kleine formaat van een elektrische vouwfiets en de kleine wielen, is ook deze e-bike toch krachtig. Vooral bij sterke tegenwind kan de elektrische vouwfiets ervoor zorgen dat je niet oververhit op je bestemming aankomt. Elektrische vouwfietsen geven je de mogelijkheid om overal net even wat sneller aan te komen, maar dan wel met een handig compact formaat.

Andere bestemmingen

We noemden hierboven al het gemak van een elektrische vouwfiets in het OV. Je hoeft het gebruik van de fiets echter niet te beperken tot woon-werkverkeer. Je kunt deze e-bike namelijk ook gemakkelijk meenemen op vakantie.Dus stel dat je de omgeving rondom de camping wel gezien hebt. Je klapt je elektrische vouwfiets uit en bezoekt gemakkelijk en snel een het pittoresk dorpje verderop. Tegenwind, heuvels of de lange afstand, hoeven je niet langer te weerhouden om de omgeving te verkennen. Ook als je niet zo groot woont en je fiets niet buiten wilt laten staan, biedt de elektrische vouwfiets uitkomst.

Waar moet ik op letten?

Voordat je een elektrische vouwfiets koopt, doe je er goed aan te onderzoeken of de fiets wel echt gemakkelijk in- en uitvouwt. Dit vouwgemak is voor de meeste mensen een belangrijk aspect. Het is daarbij belangrijk dat de handelingen soepel gaan. Ook het aantal handelingen is van belang. Bij sommige modellen kun je de accu afnemen. Als je zo weinig mogelijk wilt sjouwen, kan dat ook een goede eigenschap zijn. Ook wil je natuurlijk weten hoeveel ruimte het opgevouwen pakketje in beslag neemt. Ten slotte kun je kijken wat de actieradius van je fiets is.

Koopadvies elektris...
 
Meldingen
Alles wissen

Koopadvies elektrische fiets

Pagina 1 / 2
Status
Onderwerpen
Reacties
Bekeken
Gebruikers
Datum 
0
0
dnfsdd8a37
mrt 28
mrt 28
0
0
dnfsdd8a35
mrt 24
mrt 24
0
0
dnfsdd8a34
mrt 23
mrt 23
0
0
dnfsdd8a5
feb 15
feb 15
0
0
dnfsadd81
feb 14
feb 14
0
0
dnfsdd8a4
feb 13
feb 13
1
68
dnfsdd853
johncrew
jan 22
jan 22
0
30
dnfsdd852
dec 02
dec 02
0
33
dnfsdd851
dec 01
dec 01
1
2,739
Kjeld van Dijk
motorhan
mei 30, 20
mei 30, 20
Pagina 1 / 2
© Copyright 2022, E-bike platform