De mooiste fietsroute door de Biesbosch

Deze fietsroute door de Biesbosch is voor de fietser met een aardige conditie, of voor wie meer tijd heeft: een leuke tour om over twee dagen te verdelen. De fietsroute is namelijk 57,2 kilometer lang en neemt je mee door de prachtige natuur van de Biesbosch. Daarnaast kom je ook door Geertruidenberg, een prachtig stadje dat zich perfect leent om even te vertoeven en toerist in eigen land te spelen.

De fietsroute door de Biesbosch gaat van start bij knooppunt 90, gelegen vlakbij Lage Zwaluwe. Lage Zwaluwe grenst al voor een deel aan het water Amer dat hoort bij Nationaal Park de Biesbosch. Voor wie graag vertrekt met een goed gevulde maag en energie voor de hele dag, kan terecht bij Eetcafé “Hier is ‘t”. Op het door groen omgeven terras is het met lekker weer heerlijk toeven!

Nationaal Park de Biesbosch

Het natuurgebied is gelegen tussen de rivieren de Nieuwe Merwede en de Beneden-Merwede. Daarnaast heeft het water van de Sliedrechtse Biesbosch een connectie met de zee. Daardoor treedt er een uniek fenomeen op: dalend en rijzend zoet water! Wanneer het eb wordt in zee, neemt ook de druk van het water in de Biesbosch af. Op weg naar knooppunt 8 ervaar je het water van dichtbij door met een veerpond te varen.

Fietsroute door de Biesbosch

Actief in de Biesbosch

Omdat de Biesbosch voor een groot deel uit water bestaat, moet je als fietser genoegen nemen met het omcirkelen van dit gebied. Voel je je avontuurlijk? Dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om zelf met een bootje of kano het water op te gaan! Loop je liever niet het risico om kopje onder te gaan? Dan kun je ook lekker aan de kant blijven zitten en vogel spotten of vissen. Let wel op: voor het vissen dien je in bezit te zijn van een vispas.

Biesbosch MuseumEiland

Tussen knooppunt 8 en knooppunt 20 kom je langs het Biesbosch MuseumEiland. Voor wie graag wat meer informatie over het natuurgebied leert, is dit de ideale plek. Het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch worden hier behandeld. Bij het museum hoort ook een restaurant met buiten terras. Hier kun je onder het genot van een drankje de prachtige natuur in je op nemen.

Fietsroute door de Biesbosch

Geertruidenberg

Eenmaal aangekomen bij knooppunt 35 heb je al aardig wat kilometers gefietst. Het oude vestigingsstadje is een perfect punt om even tot rust te komen. Met de pittoreske straten en oude gebouwen waan je je zo in een andere tijd. Natuurlijk kun je hier ook op verschillende plekken lunchen of dineren. Ga bijvoorbeeld langs bij Grand Café ’t Bergsch Bakhuys voor een uitgebreide lunch, luxe diner of korte borrel. Vanaf hier voert de fietsroute ons langs de onderkant van de Biesbosch terug naar knooppunt 90. Wil je deze route in tweeën splitsen? Dan zijn er in de Biesbosch verschillende overnachtingsmogelijkheden. Er zijn meerdere campings of voor wie graag in een echt bed slaapt zijn er ook B&B’s in en rondom het natuurgebied. Ideaal voor een weekendje weg!

Fietsen met knooppunten

Heb je geen zin om ingewikkelde routebeschrijvingen te onthouden? Fiets dan via fietsknooppunten: witgroene ronde borden met een nummer erop. Samen bestrijken ze praktisch het complete fietspadennetwerk van Nederland. Je hoeft dan niet meer te onthouden waar je precies linksaf of rechtsaf moet slaan: je fiets gewoon van nummer naar nummer. Heel makkelijk dus!

Je kunt een route uitzetten via de ANWB  of Fietsknoop. Er is ook een bijbehorende app voor iOS en voor Android.

Nog niet uitgefietst? Meer fietsroutes vind je in het overzicht.

Fietsroutes en opla...
 
Meldingen
Alles wissen

Fietsroutes en oplaadpunten

Pagina 1 / 2
Status
Onderwerpen
Reacties
Bekeken
Gebruikers
Datum 
0
2,704
Kjeld van Dijk
jun 28, 19
jun 28, 19
0
8,852
Kjeld van Dijk
mei 23, 19
mei 23, 19
1
2,788
Kjeld van Dijk
Anne61
mei 20, 19
mei 20, 19
0
2,113
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
2,131
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
2,382
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
1,487
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
6,459
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
2,520
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
1,927
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
Pagina 1 / 2
© Copyright 2022, E-bike platform