De mooiste fietsroute door Zeeland

Middelburg is niet alleen de hoofdstad van Zeeland, het is ook een van de bekendste en mooiste steden van de provincie. In deze fietsroute door Zeeland verken je de hoofdstad, ga je langs Vlissingen en vervolg je je weg via het strand terug naar het beginpunt. De route is 38,4 kilometer lang.

Een voordeel voor de fietsers in Zeeland, overal zijn er speciale fietscafés te vinden. Hier hoef je niet per se iets te eten maar mag je gewoon even opladen, jezelf óf je elektrische fiets. Ook kun je hier bijvoorbeeld je bidon vullen. Je herkent deze fietscafés aan de hand van speciaal ontworpen gevelborden.

Fietsroute door Zeeland: Van Middelburg naar Vlissingen

De fietsroute door Zeeland gaat van start bij knooppunt 5, net voor het historische centrum van Middelburg. In het straatbeeld van Middelburg zie je de rijke geschiedenis terug in de binnenstad staan ruim 1100 rijksmonumenten. Ten tijde van de VOC was Middelburg de belangrijkste stad na Amsterdam. Op de markt staat het oude stadhuis waarvan de oudste delen dateren uit 1458.  Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Middelburg, kan terecht bij het Zeeuws museum. Voor wie vooraf (of achteraf) zin heeft in een lunch, die kan terecht bij MeeKaane Lunchcafé. Dit gezellige café combineert historisch met industrieel en specialiseert zich op een uitgebreide lunchkaart.Fietsroute door Zeeland

Natuurlijk zijn er in Middelburg allerlei soorten activiteiten en musea te vinden. Bijvoorbeeld het Willie Wonka Chocolade-museum waar je de hele geschiedenis van chocolade leert. De opbrengsten uit het museum gaan naar de ontwikkeling van de Willie Wonka Villa waar gezinnen met langdurig zieke kinderen vakantie kunnen vieren.

Uitrusten aan zee

Vanaf Middelburg zetten we via de knooppunten 58, 57 en 84 de weg in naar Vlissingen. De route leidt om Vlissingen heen maar de liefhebber kan natuurlijk altijd een afslag de stad in nemen. Vlissingen is een echte havenstad en heeft de langste zeeboulevard van Nederland. Vanaf hier kun je uren kijken naar alle boten vlakbij in en uit de haven varen. Op de kade prijkt het grote standbeeld van Michiel de Ruyter. De haven en de zeeboulevard lenen zich ideaal voor een korte pauze. Ga bijvoorbeeld een hapje eten bij Restaurant De Vissershaven en geniet van een maaltijd met vers gevangen vis. Andere bekende bezienswaardigheden van de stad zijn natuurlijk het Arsenaal en de oude markt. Prominent op dit plein is de St. Jacobuskerk die stamt uit de 16e eeuw.

Tussen knooppunt 88 en 81 vervolgen we onze weg via het strand. Hier komen we ook langs het Nollebos dat ingekapseld ligt tussen de duinen.  Langs deze duinen en de zee leidt de fietsroute naar knooppunt 42 in Zoutelande. Een bezienswaardigheid in Zoutelande is het Bunkermuseum. Dit museum is van mei tot november geopend. Vanaf hier fietsen we weer landinwaarts voorbij akkers en velden terug richting Middelburg. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur die Zeeland te bieden heeft.

Fietsroute door Zeeland Dit museum is van mei tot november geopend. Vanaf hier fietsen we weer landinwaarts voorbij akkers en velden terug richting Middelburg. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur die Zeeland te bieden heeft.

Fietsen met knooppunten

Heb je geen zin om ingewikkelde routebeschrijvingen te onthouden? Fiets dan via fietsknooppunten: witgroene ronde borden met een nummer erop. Samen bestrijken ze praktisch het complete fietspadennetwerk van Nederland. Je hoeft dan niet meer te onthouden waar je precies linksaf of rechtsaf moet slaan: je fiets gewoon van nummer naar nummer. Heel makkelijk dus!

Je kunt een route uitzetten via de ANWB  of Fietsknoop. Er is ook een bijbehorende app voor iOS en voor Android.

Nog niet uitgefietst? Meer fietsroutes vind je in het overzicht.

Notifications
Clear all

Fietsroutes in Zeeland  


Kjeld van Dijk
Berichten: 25
Admin
Topic starter
(@kjeldvandijk)
Lid
Lid geworden: 2 jaar geleden

Het zonnige Zeeland is perfect op de fiets te ontdekken. Stap op de fiets bezoek mooie plaatsen zoals Veere of Zierikzee. Maar net zo gemakkelijk fiets je een mooie route door de duinen. Wat zijn de mooiste routes in Zeeland?

Reageer
© Copyright 2021, E-bike platform