De mooiste fietsroute door Zuid-Holland

Deze fietsroute door Zuid-Holland gaat door het prachtige stedelijke gebied van Delft naar Den Haag. Beide steden hebben een rijke geschiedenis en bieden tal van prachtige musea, exposities en bezienswaardigheden.

De fietsroute door Zuid-Holland start in Delft bij knooppunt 2. Dit knooppunt ligt vlakbij de markt waar knooppunt 51 ligt. Dit marktplein is meteen een van de grote bezienswaardigheden in Delft. De stad kreeg haar stadrechten in 1246 en was in de 16de eeuw kort het thuis van Willem van Oranje, die tevens vermoord werd in Delft en wiens praalgraf te bezichtigen is in de Nieuwe Kerk van Delft die ligt aan het marktplein. Op dit marktplein vind je ook een standbeeld van Hugo de Groot, schrijver en rechtsgeleerde uit de 16de eeuw die vooral bekend werd door zijn spectaculaire ontsnapping uit kasteel Loevestein in een boekenkist. Delft was eveneens de stad van schilder Vermeer en je kunt dan ook het Vermeermuseum bezoeken of een Vermeerwandeling doen. Je vindt het museum vlakbij de Nieuwe Kerk op de Voldersgracht.

Fietsroute door Zuid-Holland

Fietsen van Delft naar Den Haag

De knooppunten 52 en 85 brengen je verder de stad in. De vele grachten en steegjes van de stad doen sterk denken aan Amsterdam maar kennen een stuk minder toeristenaantallen en stralen iets meer rust uit. Maar net als in Amsterdam is het mogelijk een rondvaart over de grachten te boeken. Via knooppunt 86 en 50 beginnen we aan de weg naar Den Haag. Wanneer je langs knooppunt 45 komt fiets je een stuk door het Elsenburgerbos en komt daarmee uiteindelijk uit bij Rijswijk. Bij knooppunt 57 vind je Landgoed te Werve en Herberg van Oudst ’t Nest. Deze grenst aan het landgoed dat helaas alleen tijdens evenementen te betreden is maar wel de moeite waard is om van een afstandje naar te kijken en een echte kasteelsfeer ademt. Bij Herberg van Oudst ’t Nest kun je terecht voor een lekkere lunch of een kopje koffie.

Fietsroute door Zuid-Holland

Koninklijk Den Haag

Vanaf hier vervolgen we onze weg richting Den Haag via de knooppunten 43, 5 en 27. Eenmaal aangekomen bij knooppunt 28 bevind je je in het centrum van onze politieke hoofdstad. Hier kun je natuurlijk het Binnenhof bezoeken en naar het torentje van premier Rutte kijken. Ook leent het centrum zich ideaal voor een korte pauze. Bij het Binnenhof tref je lunchgelegenheid Instock Den Haag aan. Natuurlijk kun je ook op zoek naar alle koninklijke hotspots die de stad te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld een kijkje nemen bij Paleis Noordeinde. Meer in kunst geïnteresseerd? Dan kun je hier ook je hart ophalen. Vlakbij knooppunt 29 vind je het Mauritshuis waar de prachtigste kunstwerken te bewonderen zijn.

Bij knooppunt 32 fiets je langs Huis ten Bosch, één van de drie paleizen die aan het staatshoofd ter beschikking worden gesteld. Hier wonen momenteel koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters. Via de Delftsche Vliet fietsen we weer terug naar het beginpunt van onze route. Deze volgt het water tot aan het startpunt van knooppunt 2.

Fietsen met knooppunten

Heb je geen zin om ingewikkelde routebeschrijvingen te onthouden? Fiets dan via fietsknooppunten: witgroene ronde borden met een nummer erop. Samen bestrijken ze praktisch het complete fietspadennetwerk van Nederland. Je hoeft dan niet meer te onthouden waar je precies linksaf of rechtsaf moet slaan: je fiets gewoon van nummer naar nummer. Heel makkelijk dus!

Je kunt een route uitzetten via de ANWB  of Fietsknoop. Er is ook een bijbehorende app voor iOS en voor Android.

Nog niet uitgefietst? Meer fietsroutes vind je in het overzicht.

Meldingen
Alles wissen

Fietsroutes in Zuid-Holland


Kjeld van Dijk
Berichten: 25
Admin
Topic starter
(@kjeldvandijk)
Lid
Deelgenomen: 3 jaren geleden

De plassen rondom Reeuwijk, door duingebieden, de vergezichten in de Hoeksche Waard of van Rotterdam langs Kinderdijk naar Dordrecht. Wat zijn jullie leukste fietsroutes in Zuid-Holland?

Beantwoorden
© Copyright 2022, E-bike platform