Romantische fietsroute door de Veluwe

Deze fietsroute door de Veluwe is een aanrader voor de romantici en is een lust voor het oog. In 45,6 kilometer fiets je langs vier landgoederen en kastelen en verken je de prachtige natuur van De Veluwezoom. Onderweg kun je op prachtige plekjes stoppen voor een korte pauze of een kopje koffie.

 

Landgoed Middachten

De route start bij knooppunt 83 en dat is meteen gelegen bij het eerste landgoed dat we bezoeken op deze fietsroute door de Veluwe. Landgoed Middachten is nooit verkocht en wordt al meer dan 800 jaar binnen familiebanden vererfd. Het landgoed werd voor het eerst in historische teksten genoemd in 1190. Zowel het kasteel zelf als de tuinen zijn open gesteld voor publiek en zijn dan ook zeker de moeite waard om te bekijken. Regelmatig vinden er leuke evenementen plaats zoals exposities, rondleidingen of boek- en kunstmarkten. Lonkt de romantiek? Dan zijn er in het kasteel zelf enkele Bed and Breakfast kamers te boeken.

Fietsroute door de Veluwe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf hier fietsen we richting Rheden, naar knooppunt 85. Mocht hier de honger al toeslaan, dan leent Pannenkoekhuis Strijland zich perfect voor een zoete of hartige hap. Vanaf hier doorkruisen we Rheden naar knooppunt 80 en steken met het veerpondje over naar knooppunt 26. De route voert langs recreatiegebied Rhederlaag. In de zomer kan je hier genieten van de stranden en het open water. Ook nu maken we weer gebruik van een veerpond om naar het volgende knooppunt te komen. Een ideaal moment om even te genieten van de mooie omgeving. Eenmaal aangemeerd bij knooppunt 24 vervolgen we onze weg naar het volgende landgoed.

Huis te Lathum

Huis te Lathum is gelegen aan knooppunt 98. De oudste delen van dit huis komen uit de 15de eeuw en dit adellijk huis is dan ook een Rijksmonument. Tegenwoordig heeft het huis een nieuwe invulling gekregen. De schuur die bij het huis hoort, is omgetoverd tot atelier waar een grote groep kunstenaars aan hun projecten werkt. Helaas is het huis niet open voor publiek. Dat neemt echter niet weg dat het monument van een afstandje bewonderd kan worden.

Fietsroute door de Veluwe

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg naar knooppunt 99 voert de route een stuk langs de IJssel. Vanaf hier voert de route een stuk door Arhem onderweg naar knooppunt 79. Wie behoefte heeft aan een korte adempauze en een kopje koffie kan halthouden bij Grand Café Facility Point, gelegen bij knooppunt 8.

Landgoed Rennen Enk

Dit landgoed is een oase van rust in de drukte van Arnhem, gelegen bij knooppunt 79. Op het landgoed zijn verschillende gebouwen te vinden maar de monumentale villa Rennen Enk springt meteen in het oog. Inmiddels wordt het landgoed gebruikt voor seniorenwoningen en is het helaas niet open voor publiek.

Kasteel Rosendael

Ons laatste landgoed/kasteel treffen we aan bij knooppunt 71. Het imposante kasteel is omringd door een prachtig park waar van alles te doen en te beleven is. Daarnaast kun je je een echte vorst wanen door een rondleiding te volgen door het kasteel zelf dat stamt uit de 17de eeuw. Dan zijn we nu aangekomen bij het tweede gedeelte van de fietstocht en dat is de prachtige natuur van de Veluwezoom.

Fietsroute voert door De Veluwezoom

De natuur van De Veluwezoom wordt in heel Nederland geroemd. De uitgestrekte heidevelden, vlaktes met stuifzand en groene bossen zijn een verademing van het stadse leven. Een fietsroute is dan ook niet compleet zonder dit natuurgebied te hebben verkend. Via een grote lus door het Nationaal Park sluiten we de fietsroute door de Veluwe af bij ons beginpunt: knooppunt 83. De liefhebber kan dan nog één verlangende blik werpen op het prachtige landgoed voordat hij weer huiswaarts keert.

Fietsen met knooppunten

Heb je geen zin om ingewikkelde routebeschrijvingen te onthouden? Fiets dan via fietsknooppunten: witgroene ronde borden met een nummer erop. Samen bestrijken ze praktisch het complete fietspadennetwerk van Nederland. Je hoeft dan niet meer te onthouden waar je precies linksaf of rechtsaf moet slaan: je fiets gewoon van nummer naar nummer. Heel makkelijk dus!

Je kunt een route uitzetten via de ANWB  of Fietsknoop. Er is ook een bijbehorende app voor iOS en voor Android.

Nog niet uitgefietst? Meer fietsroutes vind je in het overzicht.

Fietsroutes en opla...
 
Meldingen
Alles wissen

Fietsroutes en oplaadpunten

Pagina 1 / 2
Status
Onderwerpen
Reacties
Bekeken
Gebruikers
Datum 
0
2,704
Kjeld van Dijk
jun 28, 19
jun 28, 19
0
8,852
Kjeld van Dijk
mei 23, 19
mei 23, 19
1
2,788
Kjeld van Dijk
Anne61
mei 20, 19
mei 20, 19
0
2,113
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
2,131
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
2,382
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
1,487
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
6,459
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
2,520
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
0
1,927
Kjeld van Dijk
mei 17, 19
mei 17, 19
Pagina 1 / 2
© Copyright 2022, E-bike platform