Waar vind je oplaadpunten voor je elektrische fiets?

Gebruik je je e-bike alleen om naar je werk te fietsen, dan laad je hem waarschijnlijk thuis of op je werk op. Wanneer je langere ritten gaat maken of de fiets meeneemt op vakantie, dan is het (ook) handig wanneer je onderweg kunt opladen. Maar hoe weet je nu waar je overal oplaadpunten kunt vinden?

Je hoeft in Nederland nooit lang te fietsen voor je een oplaadpunt vindt: er zijn er inmiddels duizenden. Je vindt ze vaak bij horeca: dus als jij onderweg lekker een kopje koffie drinkt, kun je de accu van je fiets meestal ook meteen opladen!

Fietsersbond

Wil je er echt zeker van zijn dat je op jouw route een oplaadpunt tegenkomt, dan zijn er verschillende sites en apps die je kunnen helpen. Een uitstekend startpunt is de Fietsersbond Routeplanner. Je kunt hier kiezen uit allerlei opties en POI’s (Point of Interest). ‘Oplaadpunt e-bike’ is er daar een van (net als, voor je weet maar nooit, ‘BOVAG fietsenmaker’). Voor onderweg is er de gelijknamige app (iOS / Android).

ANWB

Ben je lid van de ANWB, dan kan de ANWB Fietsknooppuntenplanner handig zijn. Hiermee kun je vooraf online een route uitzetten, maar er is ook een app (iOS / Android) voor onderweg. Je kunt aangeven of je bijvoorbeeld door een natuurgebied wilt fietsen of dat je tijdens je tocht musea wilt bezoeken. Deze planner laat niet alle oplaadpunten in Nederland zien; in plaats daarvan worden de zogenaamde  Gastvrij Pluspunten getoond: locaties (meestal horeca) waar je als ANWB-lid korting of iets extra’s krijgt. Volgens de ANWB vind je op de meeste van deze plekken ook oplaadpunten.

Fietsoplaadpunten.nl

Wil je in één oogopslag zien waar er in een bepaald gebied allemaal oplaadpunten zijn, dan raden we je Fietsoplaadpunten.nl aan. Je kunt inzoomen op de kaart van Nederland of in de zoekbalk een bepaalde locatie intikken. Ben je van plan om bijvoorbeeld Gelderland, Friesland of Zeeland per fiets te gaan verkennen? Je kunt ook een lijst met oplaadpunten per provincie raadplegen

Buitenland

Ga je in het buitenland fietsen, dan is het vinden van een oplaadpunt soms wat lastiger. Van sommige landen vind je heel makkelijk een overzichtskaart (Duitsland en België), van andere landen is het een stuk lastiger – simpelweg omdat dat niet zulke fietslanden zijn als Nederland, of omdat de elektrische fiets daar nog niet zo populair is als hier.

Wil je toch graag weten waar er in de buurt van je bestemming oplaadpunten zijn? Kijk dan eerst eens op de website van de plaatselijke VVV. Vaak vind je daar al informatie. Staat daar niets (of niet genoeg?). Stuur dan gerust een mailtje: onze ervaring is dat VVV-medewerkers je maar al te graag willen helpen. Informeer ook bij het hotel of de camping waar je naartoe gaat of het mogelijk is om daar je elektrische fiets op te laden.

Meldingen
Alles wissen

E-bike oplaadpunten vinden


Kjeld van Dijk
Berichten: 25
Admin
Topic starter
(@kjeldvandijk)
Lid
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Hoe vinden jullie de oplaadpunten voor een elektrische fiets?

Beantwoorden
© Copyright 2022, E-bike platform